هیئت مکتب آل حیدر(ع)
به وبلاگ هیئت مکتب آل حیدر(ع) خوش آمدید
Slide 1 Slide 2

امام جواد(عليه السلام) ـ الگوى دانشمندان جوان

 

پيشواى نهم شيعيان حضرت امام محمد تقى (ع) نخستين رهبر الهى است كه در ميان امامان شيعه در خردسالى مسؤوليت مقام رفيع امامت را عهده ‏دار گرديد.

آن گرامى در سال 203 قمرى و در سن هفت سالگى بعد از شهادت پدر بزرگوارش اين مسؤوليت را پذيرفته و عملاً به هدايت و ارشاد مردم پرداخت. در آن هنگام برخى اين سؤال را مطرح مى‏كردند كه آيا مى‏توان رهبرى جامعه را به يك كودك هفت ساله سپرد؟ آيا يك كودك هفت ساله مديريت، دورانديشى و درايت يك مرد كامل را دارد؟...




دسته بندی : مقالات  ,  امام جواد(ع) ,   , 
برچسب ها :

در این مطلب میخواهیم به صورت خلاصه و مختصر به این سوال بپردازیم که چرا به شیعیان امیرالمومنین(ع) "شیعه جعفری میگویند؟

 

 بسم الله

«شیعه» به افرادی اطلاق می‌شود که علاوه بر اینکه به امامت و جانشینی بلافصل امیرالمومنان (ع) بعد از رحلت پیامبر(ص) اعتقاد دارند به امامت یازده فرزند آن حضرت نیز معتقد هستند و به این گروه شیعه اثنی عشری، امامیه و جعفری مذهب نیز اطلاق می‌شود.(1)
پیدایش شیعه و اطلاق این نام به گروهی خاص (یعنی پیروان امیرالمومنان (ع)) طبق روایات و گزارشات تاریخی مستند به دوران زندگی و حیات حضرت رسول اکرم(ص) برمی‌گردد.
جابر بن‌عبدالله انصاری، یکی از صحابی رسول مکرم اسلام(ص) نقل می‌کند؛ ما در خدمت پیامبر بودیم، علی‌بن‌ابی‌طالب (ع) وارد شد، ‌آنگاه پیامبر(ص) با اشاره به علی (ع) فرمودند: و الذی نفسی بیده ان هذا و شیعته هم الفائزون یوم القیامه(2). سوگند به کسی که جانم در قبضه قدرت اوست، همانا این مرد(علی) و پیروانش در روز قیامت البته از رستگاران خواهند بود؛ و در جای دیگر می‌فرماید: یا علی تو و شیعیانت در بهشت هستید.(3)
چرا به شیعه، مذهب جعفری اطلاق شده است؟....




دسته بندی : مقالات  ,  امام صادق(ع) ,   , 
برچسب ها :

اخیرا بعضی از افراد نا آگاه به مکتب تشیع و اسلام مطالبی را ابراز میکنند مبنی بر این که دین اسلام دینی است که در آن علم و علم آموزی راه ندارد و این دین اسرار بر این دارد که نباید علموم جدید را آموخت و تفکر و علم آموزی در اسلام راه ندارد. در همین رابطه بر آن شدم که مطلبی کوتاه در رابطه با اهمیت علم بیان کنم. که شامل چند حدیث از اهل بیت(ع) در رابطه با اهمیت علم وعل آموزی و یک پاورپوینت از سخنان علمای اسلام و اهل بیت در رابطه با فراگیری علم میباشد.




دسته بندی : مقالات  ,   , 
برچسب ها :

اهل البیت در کلام پیامبر(ص) در تفسیر آیه تطهیر (در منابع اهل سنت)

 

از نظر پیامبر(صلى الله علیه وآله) مراد از «اهل بیت » در « آیه تطهیر» چیست؟

پیامبر اکرم(صلى الله علیه وآله) عنایت زیادی برای شناساندن اهل بیت داشت به اندازه ای که مثل آن در امور دیگر دیده نشده است، مگر در امور بسیار کم.
ایشان با شیوه های مختلف اقدام به شناساندن اهل بیت کرده اند:
پیامبر(صلى الله علیه وآله) با سه شیوه اهل بیت را معرفی کرده است: ...




دسته بندی : مقالات  ,   , 
برچسب ها :


صفحه قبل 1 صفحه بعد